Кинематография

Сватбената кинематографията в последните години се развива изключително бързо. Много от нас помнят дългите и безумно скучни сватбени видеокасети, интересът към които се изчерпва с 1-2 гледания. За щастие този начин на заснемане до голяма степен остана в миналото и с напредване на технологиите, възможността да се създава продукт с филмова визия и усещане извън киностудията, отвори едни нови хоризонти пред авторите на сватбено видео. Възможността да се заснема качествена картина и звук във всякакви условия издигна сватбеното видеозаснемане от нещо досадно и скучно до нещо вълнуващо и интересно съдържащо в себе си елементите на съвременната кинематография. Разбира се за нашия екип това беше една логична стъпка в развитието, защото като хора, работещи в сферата на фотографията, графичния дизайн и музиката, кинематографията  се оказа един нов език за изразяване, език с много по по-богата азбука. Точно това разнообразие, което се съдържа в едно хубаво видео породи нашият интерес и ни предизвика.

Фотография

Занимаваме се с фотография повече от десет години. Основните ни насоки са в сферата на сватбената и портретната фотография. В два раздела сме споделили някой от любимите си кадри. В предлаганият от нас пакет Фото и Видео с двама видеооператора и фотографи, работим с нашият приятел и колега, сватбеният фотограф Тихомир Йорданов с чиято работа можете да се запознаете ТУК.

Техника и Умения

Изключително сме взискателни и безкомпромисни към техниката, която използваме. Оборудването ни включва кино камера Sony FS5, безогледални пълноформатни камери: a7SII, RII и а7III, външен видеорекордер Atomos Shogun Inferno, светлосилни обективи Zeiss и Sigma Art, аудио рекордери и микрофони Zoom, Tascam и Rode, стабилизиращи системи DJI Ronin и Moza, дронове Phantom 4pro и Mavic Air и др. Имаме възможност да предложим видеозаснемане в най-високо качество 4К/60p ProRes RAW. Допълнителна информация за техниката, която използваме и защо е важна за нашата работа можете да прочете по-подробно в нашият блог. За нас обаче всички тези неща са на заден план, защото сватбения филм е емоция, а тя не се постига само с брой пиксели и технически спецификации. Точно тук е нашата роля, като автори, да уловим и пресъздадем тази емоция, като я заснемем по най-добрия начин, запечатаме всеки момент, запишем най-чистият звук. Винаги използваме между 2 и 3 камери в зависимост от ситуацията. Това помага за създаването на динамичен и вълнуващ монтаж, с който разказваме историята. Накрая прилагаме цветни корекции (grade), които подсилват филмовото усещане. За да не разграничаваме качеството на крайният продукт, който може да предложим, използваме цялата налична техника, с която разполагаме, без допълнително оскъпяване.

Свободно време

Свободното ни време е отдадено на семействата, но не сме изоставили и хобито, което наред с фотографията, ни събра заедно - планинарството. Поради сезонната натовареност успяваме да поемем глътка чист въздух от високо основно през зимата, но именно тогава планината е най-голямо предизвикателство за нас. Обожаваме студените нощи в палатката, а мразовитите изгреви и залези ни зареждат с безкрайна енергия и вдъхновение.

Социални мрежи

Ако харесвате нашите фотографии и видео проекти, не се колебайте да ни последвате в някой от популярните социални мрежи: Facebook, Instagram, PinterestVimeo и Google .
Там ние споделяме актуални неща от света на сватбената фотография и видеозаснемане, както и любимите ни портретни и пейзажни фотографии.