Видеозаснемане

Какво е това и как го правим ние?

На тези въпроси ще се опитаме да отговорим в тази публикация. Ще опишем накратко както техническата, така и творческата част на процеса. Ще представим нашите мотиви, виждания и методи за направата на един интересен сватбен филм, романтичен trailer, рекламен клип или мотивационно видео. Да, ние не се ограничаваме само до сватбеното видеозаснемане. Можем да предложим много повече. 

Видеозаснемане на сватба

Започваме със сватбеното видео, защото то е основна част от нашата дейност. През последните години видеозаснемането на сватби търпи съществено развитие. Все повече сватбени видеооператори се стараят да създават по-интересен и близък до киното продукт. Масово навлезе практиката да се предлага кратък сватбен клип (trailer), който да представя най-интересните моменти от сватбения ден в няколко кратки и вълнуващи минути.

Освен шеметно динамични и завладяващи trailer-и, ние имаме желание да правим и интересни цели сватбени филми. Установили сме, че колкото е по-дълъг един сватбен филм, толкова по-скучен и труден за повторно гледане става той. Затова, наши бъдещи младоженци, не очаквайте от нас да ви предоставим 3 часова видео касета 😉 В страницата с ценовите пакети сме описали продължителност до 120минути, но по-скоро очаквайте нещо по-близо до 60.

За да се доближат нашите сватбeни филми до кинематографията(една много добре звучаща дума) ние извършваме минимум дву-камерно видеозаснемане, а при всички основни моменти използваме и допълнителна статична трета камера. Целта ни е да имаме възможно най-много и разнообразни гледни точки, комбинирани с различни снимачни планове, които да ни предоставят в последващия монтаж необходимата свобода да създаваме нашата кинематография.

Използваме много и разнообразна техника – няколко FullFrame DSLR камери, множество обективи, насочени микрофони, брошки, външни аудио рекордери, стабилизираща техника, както конвенционална(моноподи, стативи, слайдер и т.н.), така и най-новото попълнение в нашето оборудване – гимбъл от Gudsen – Moza Lite II. За пълно разнообразяване на кадрите и внасянето на допълнителна драматичност използваме и летяща платформа – дрон, която до голяма степен замества големия видео-кран от киното и телевизията. Всичко това отново преследва само една цел – разнообразиe в похватите на видеозаснемане и свобода за реализиране на идеи. 

Рекламно видеозаснемане

Ние можем да предложим услуги и в областта на видеозаснемането на рекламни, музикални или мотивационни видео клипове. Освен като видео-оператори, можем да помогнем със съдействие от професионален режисьор, актьори, композитор, художник и т.н. При всички случаи, тази услуга е по-дълга като процес, особено в етапа на планиране и е предмет на допълнителна уговорка.